Wie....

'Wij' zijn meestal 'ik' als het om de inhoud op deze site
gaat - dat is mijn bedrijf.

In de HRM-profielen ben ik een manager die resultaten kan boeken en mensen mee kan krijgen. En op die manier ben ik ook een goede vertegenwoordiger van zaken waar ik in geloof.

Interessevelden zijn de analyse, visie en de praktische strategie binnen een situatie, liefst gecombineerd met uitvoerende talenten als lesgeven¸ en een groot praktisch en oplossend vermogen.

De invoering en begeleiding van SharePoint-sites blijkt een geweldige toepassing voor mij te zijn - alle kwaliteiten van een generalist komen daarin naar voren. Het zijn vaak tijdelijke of cyclische projekten en ook dat ligt me goed. Bij JSR en sinds januari 2010 bij de Belastingen van de Gemeente Amsterdam was duidelijk dat ik ook heel goed functioneer in grotere organisaties. Ik heb voldoende uithoudingsvermogen, overzicht, doelgerichtheid en enthousiasme om projekten over langere tijd vol te houden en tot een goed einde te brengen.

De stijl is dat het glas altijd halfvol is - en zolang de bank er vertrouwen in heeft gaat het allemaal goed. In de tachtiger jaren had ik geleerd dat idealisme dicht bij huis begint, maar ook dat economische onafhankelijkheid het begin en eind van alles is. Toch: in vast verband bij een commercieel bedrijf - ik moest er niet aan denken: wat mij betreft kon het geld niet vóór de inhoud gaan. Al jaren voor de zzp-golf ben ik daarom op eigen vleugels gaan vertrouwen.

Ook een belangrijke reden was een principiële keuze - ik wilde niet verantwoordelijk zijn voor anderen en me niet af laten leiden van wat ik leuk vind om te doen. Maar ik ontwikkelde ook het vermogen om goede compromissen te sluiten en zakelijk te blijven - het is niet mijn geld dat een organisatie in een traject steekt. Toch blijkt een goede combinatie van inhoud met zakelijkheid heel goed mogelijk. Economisch is dat niet altijd de keuze waar je rijk van word, maar ik kan zo onafhankelijk blijven en dat niet alleen in de economische zin. Overigens blijkt onafhankelijkheid een niet meetbare maar toch economisch interessante factor te zijn omdat je je eigen niche creëert.
Met deze onafhankelijkheid is er ook tijd voor organisaties die ik de moeite waard vind, maar die wat armer zijn dan een doorsnee organisatie.

Tot slot heb ik ook een geweldig leuke bijbaan, een beetje buitennissig maar een inspiratie: ik maak quizvragen en doe de research voor het tv-programma 'Met het mes op tafel' voor Omroep Max. Ik ben in hun eigen omschrijving "vragenmaker en vragenkraker"  :)
Ik check de afleveringen als ze zijn samengesteld, samen met het hoofd van de jury. Het is erg leuk werk en geloof me, tijdens een opname is het echt niet alleen spannend voor de kandidaten.....